Wednesday, 31 December 2014

Until one has loved an animal, a part of one's soul remains unawakened - Gråpus, Alice & Sonja - Dyrebeskyttelsen Norge - Nord JærenGråpus reiste hjem til sin fosterfamilie for 2 dager siden. Her står han før de kommer med buret for å hente han.  Se på det blikket. Som om han sier: Får jeg ikke være her heller for alltid? Er du ikke glad i meg?

Dette er en meget sosifikert gentlemann. Han er utrolig følsom, og fanger opp ting lenge før de skjer. Vil anta og tro at om du kjenner litt til Bengal katten, så har denne pusen mye i seg av den personligheten. En sjelden personlighet, og en snill og fin kosete pus med utrolig mye stolthet og verdighet. Han er nok typen som kunne tenkt seg en tur ut  for å trekke frisk luft, og er ikke den typiske innekatten. 

Jeg håper og tror at det finnes noen der ute som tar denne flotte sjelen til sitt hjerte og gir han et 5 stjerners hjem i 2015. 

Jeg har studert mange filosofer og mange katter. Kattenes visdom er så uendelig mye større.


Lille vakre Alice er også noe for seg selv. Hun er fremdeles sky og trives for øyeblikket best under bordet på en stol. Men blikket er blitt roligere, hun er mer nysgjerrig. Hun har også begynt å komme til der hvor jeg sitter, men enda med en smule avstand. Tålmodig lar jeg henne få være som hun er og forsøker å vinne hennes tillit. En absolutt bedårende dame som jeg ser har fryktelig lyst til å leke, men som enda ikke tør å slippe seg helt løs. 

An animal's eyes have the power to speak a great language." 
~ Martin Buber

"We can judge the heart of a man by his treatment of animals." 
Immanual Kant


Lille Sonja er bare som en liten rund ball, lubben og lodden i pelsen. Hun lar seg klappe på, men er sky. Hun kom i går ettermiddag, slik at jeg har latt henne være i fred. Helt sikkert en stor påkjenning å flytte fra et fosterhjem til et annet. 


"En vakker dag kommer en katt til å ville være sammen med deg når du er totalt og fullkomment avslappet i både muskler og hjerne, og med sin milde purring vise deg hvordan en ekspert utfører transcendental meditasjon"


Her fant hun strikkekurven , og trodde helt sikkert dette var en lur plass, men det er bare så vidt plass til henne. Hun fant ut at dette ikke var så lurt, slik at hun nå har campet i en store kosete hulen til Alice. Og der er hun enda. 

Alice har oppdaget den nye  Sonja damen og holder seg klokelig på avstand inntil videre. 

Det blir noen spennende dager fremover med disse to skjønnasane i hus.

Inne på Finn har Dyrebeskyttelsen flere puser til adopsjon, og som venter på kjærlige hjem.

 Facebook.

Noen tidligere innlegg her i Bloggen om pusene: "Until one has loved an animal,  
a part of one's soul remains unawakened."
 ~ Anatole France


Æsop. (Sixth century B.C.)  Fables.
The Harvard Classics.  1909–14.
Belling the Cat
LONG ago, the mice had a general council to consider what measures they could take to outwit their common enemy, the Cat. Some said this, and some said that; but at last a young mouse got up and said he had a proposal to make, which he thought would meet the case. “You will all agree,” said he, “that our chief danger consists in the sly and treacherous manner in which the enemy approaches us. Now, if we could receive some signal of her approach, we could easily escape from her. I venture, therefore, to propose that a small bell be procured, and attached by a ribbon round the neck of the Cat. By this means we should always know when she was about, and could easily retire while she was in the neighbourhood.”
  This proposal met with general applause, until an old mouse got up and said: “That is all very well, but who is to bell the Cat?” The mice looked at one another and nobody spoke. Then the old mouse said:
        “IT IS EASY TO PROPOSE IMPOSSIBLE REMEDIES.”

Ta hensyn til dyrene og hold de inne i dag. Hvert år er det mange forskremte katter og hunder som forsvinner på denne høylytte festdagen.

Ønsker alle et godt og vakkert Nyttår!

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Sandnesnorske bloggkart!

No comments: