Wednesday, 10 September 2014

Fattig eller rik? - It is not doing the thing we like, but liking the thing we have to do that makes life happy


If in our daily life we can smile, if we can be peaceful and happy, not only we, but everyone will profit from it. This is the most basic kind of peace work.
    ~.~ Thich Nhat HanhIf my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this.
    ~.~ Kitaro Nishida


Fattig eller rik?

En dag tok faren i en rik og velstående familie sønnen med seg på ut på landet med den hensikt å vise ham hvordan de fattige lever. Faren tenkte at dette ville virke avskrekkende og få sønnen til å verdsette og ønske å bevare rikdommen i familien.
De bodde noen dager på en gård hos en familie som måtte ansees for å være svært fattige. På turen hjem spurte faren sønnen, «Hvordan likte du turen?» 
«Den var kjempeflott, far.»
«Så du nå hvordan de fattige lever,» spurte faren.
«Å, ja» svarte sønnen.
«Så si… meg, hva lærte du av denne turen?» spurte faren.
Sønnen svarte: «Jeg så at vi har en hund og de hadde fire. Vi har et badebasseng som rekker bort til midten av hagen vår mens de har en endeløs elv. Vi har importerte små lanterner i hagen vår, mens de har en hel stjernehimmel om natten. Gårdsrommet foran huset vårt når frem til inngangsporten, mens deres strakte seg helt til horisonten. Vi har et lite stykke land å bo på, de hadde marker som strakte seg bortenfor synsranden. Vi har tjenere til å hjelpe oss, mens de hjelper andre. Vi må kjøpe maten vår, mens de høster sin egen.
Vi har høye murer rundt eiendommen vår for å beskytte oss, mens de har venner som beskytter dem.»
Guttens far var helt målløs.
Så la sønnen til: «Takk far, for at du viste meg hva virkelig rikdom er!»


“The Simple Path
Silence is Prayer
Prayer is Faith
Faith is Love
Love is Service
The Fruit of Service is Peace” 
― Mother Teresa

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Sandnesnorske bloggkart!

No comments: