Friday, 11 July 2014

Jeg er kjempelykkelig når jeg gjør noe kjekt - Tenk positive tanker
“Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” ― Ashley Smith

 Det er all grunn til optimisme. Nå er det nemlig bevist: Som optimist slipper man ikke bare å gå og bekymre seg over hverdagens små og store slag. Den som har et lyst sinn og tillit til fremtiden, får også et lengre liv enn svartmaleren. Men heldigvis er optimisme noe selv pessimister kan lære.

«Dine tanker og oppfatninger i det siste har skapt dette øyeblikk, og alle øyeblikkene opp til dette øyeblikket. Hva du velger nå å tro og tenke og si vil skape neste øyeblikk og neste dag og neste måned og neste år.» - Louise Hay


Most folks are about as happy as they make up their minds to be. ~Abraham Lincoln
Optimister skaper håp. Vi trenger mennesker som håper. Optimister skaper tro. Vi trenger folk som tror at det går. Optimister skalper bevegelse mot det positive og det umulige. Da kommer vi lenger enn vi trodde da vi begynte.

Det er gjort utallige undersøkelser som alle viser at latter er bra for oss, her er bare noen av grunnene til at vi bør le mer:

 Immunforsvaret styrkes:
Negative følelser svekker immunforsvaret og gjør kroppen mer utsatt for infeksjoner. Latter bidrar til å øke tallet på hvite blodlegemer som styrker immunforsvaret.

 Naturlig smertestiller:
Latter øker nivået av endorfiner som er kroppens naturlige smertestillende

 Lungekapasiteten blir bedre:
Mennesker med astma eller bronkitt kan ha utbytte av latterterapi fordi latterhikstene øker lungekapasiteten og oksygennivået i blodet.

 Latter er trening: 
Latter er god mosjon på lik linje med roing eller jogging. Det øker blodtilførselen til muskler og organer og bedrer fordøyelsen.

 Du virker yngre:
Et smilende ansikt virker tiltrekkende i seg selv. Men latter er også ypperlig trening for muskulaturen i ansiktet. Den strammer opp og gjør mimikken mer levende. Økt blodtilførsel gir næring og glød.

Innlæringsevnen forbedres:
Flere undersøkelser har vist at latter øker innlæringsevnen.

 Velvære øker:
Latter gjør deg mer positiv til omgivelsene og mindre irritert over småting. Latter er også bra mot både depresjon, angst og søvnløshet.

 Stress avhjelpes:
Uten anstrengelse gir latter ro, harmoni og avspenning - og er dermed en av de beste metodene til å avhjelpe stress.
Det er mange grunner til at det er viktig å le, men fremfor alt er det gøy! Latter gjør at vi tar oss selv mindre høytidelige, den får frem kreativiteten i oss og gjør at vi gleder oss mer og bekymrer oss mindre. Latter er livsglede i praksis! -  Laugh for no reason - Dr. M. Kataria

“An attitude of positive expectation is the mark of the superior personality.”  - Brian Tracy


“Happiness is an attitude. We either make ourselves miserable, or happy and strong. The amount of work is the same.” – Francesca Reigler

Smil til verden og verden smiler igen. Ordtaket er kjent, og av god grunn - det virker. En enkel måte å tolke det på er - tenk positivt. Det høres platt og alt for enkelt ut, men hvis man kan ignorere disse tingene, kan det være veien til en gladere hverdag med positive tanker. Tenk positivt og smil til verden. Smiler du til andre, vil de oftest smile tilbake, og de positive tankene sprer seg.

“If you can change your mind, you can change your life.” – William James

“I slept and dreamt that life was joy. I awoke and saw that life was service. I acted and behold, service was joy.” 
― Rabindranath Tagore


Ønsker alle en nydelig sommerdag!


Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Sandnesnorske bloggkart!

No comments: