Thursday, 24 July 2014

Det var en gang en rik konge som hadde fire hustruer.
Det var en gang en rik konge som hadde fire hustruer.

Aller mest elsket han sin fjerde hustru, og smykket henne med kostbare klær og ga henne de fineste delikatesser å spise. Han ga henne rett og slett det beste han visste.

Han elsket overmåte også sin tredje hustru og viste henne til stadighet fram til nabokongene. Men han var aldri helt trygg på om hun ikke kom til å forlate ham for en annen.

Sin andre hustru elsket han like meget som de øvrige. Hun var hans fortrolige og var alltid snill, hensynsfull og tålmodig med ham. Hver gang kongen hadde et problem, kunne han betro seg til henne, og hun hjalp ham gjennom vanskene.

Kongens første hustru var en meget lojal livsledsager og hadde en stor del av æren for kongerikets velstand. Likevel - han elsket ikke sin første hustru. Selv om hun elsket ham dypt og inderlig, la han ofte ikke merke til henne i det hele tatt!

En dag kjente kongen at han var alvorlig syk, og ante at slutten nærmet seg. Han tenkte på sitt luksuriøse liv og sa til seg selv: "Nå har jeg fire hustruer, men når jeg dør, vil jeg bli helt alene."

Derfor sa han til sin fjerde hustru: "Jeg har elsket deg aller mest, utstyrt deg med de vakreste klær og tatt godt vare på deg.

Nå da jeg er døende, vil du ledsage meg inn i det ukjente?" "Ikke tale om!" svarte den fjerde hustruen og gikk sin vei uten et ord mer. Svaret hennes føltes som et knivstikk i hjertet hans.

Den bedrøvende kongen spurte så den tredje hustruen: "Jeg har elsket deg hele livet. Nå da jeg skal dø vil du ledsage meg?" "Nei!" svarte den tredje konen. "Livet er for herlig! Når du er død, skal jeg gifte meg på ny!" Hjertet sank i ham og kjentes iskaldt.

Så spurte han sin andre hustru: " Jeg har alltid tydd til deg for hjelp og du har alltid stilt opp for meg. Når jeg dør, vil du ledsage meg inn i den neste verden?""Jeg beklager, men kan ikke hjelpe deg denne gangen!" svarte den andre hustruen. Det jeg kan gjøre er å ordne med din gravferd."  Svaret hennes traff ham som et lynnedslag, og kongen var knust.

Da hørtes en stemme: "Jeg vil forlate denne verden sammen med deg uansett hvor du drar." Kongen så opp, og der sto hans første hustru. Hun var mager og gusten etter lang tids sulteforing og forsømmelse. Sterkt beveget sa kongen: "Jeg skulle tatt mye bedre vare på deg da jeg hadde sjansen!"


I virkeligheten har vi alle fire hustruer i vårt liv:


Vår fjerde hustru er vår kropp. Samme hvor mye vi har investert i å holde den vakker, vil den forlate oss når vi dør.

Vår tredje hustru er våre eiendommer, vår status og vår formue. Når vi dør, går det alt sammen til andre.

Vår andre hustru er vår familie. Uansett hvor mye den har vært for oss, er det ikke mer den kan gjøre ennå å sørge for din gravferd.

Vår første hustru er vår sjel. Ofte forsømt i jakten på rikdom, makt og jordiske gleder.

Likevel; vår sjel er den eneste som vil følge oss hvor vi så drar.

Dyrk den, styrk den og verdsett den nå, for det er bare den som vil følge oss til Guds trone og videre inn i evigheten.

http://www.lofotpyramiden.com/visdom_sjelen.htmlThere's nothing to prove, nothing to figure out, nothing to get, nothing to understand. When we finally stop explaining everything to ourselves, we may discover that in silence, complete understanding is already there.


Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Sandnesnorske bloggkart!

No comments: