Thursday, 12 June 2014

Lykken er å gjøre andre glad - Fortidsminner, litt HISTORIE og oppmuntrende ord.


Lykken er å gjøre andre glad skrev jeg for noen år tilbake. Jeg står ved mine ord enda sterkere enn før. Den gleden som en kan transportere utover kommer ifra hjertet uten forventning om å få noe tilbake. Som barn hadde jeg en visjon, en tanke,  om at hvis jeg bare var snill nok, så ville alle andre rundt meg også bli det.

Jeg tror på engler både med og uten vinger. 
Glem ikke gjestfrihet! For ved den har noen hatt engler til gjester uten å vite det.
Ord som lyser opp og varmer, ord som løfter når livet er tungt er det som gir meg ro og innvendig harmoni.
I stillheten finner jeg som oftest alle svarene. De kommer ifra en indre kilde som jeg har valgt å lytte til.Kunst kan gi styrke til livet. Ja, kunst ikke bare kan, men jeg kan med sikkerhet si at det har gitt styrke til mitt liv.  Det er blitt et "must", et fristed hvor jeg kan boltre meg fritt i farver og for en stund holde fokus et annet sted enn der hvor livet utfordrer en på det sterkeste. Av motgang blir en sterk, sies det.  Det handler om å bruke den styrken en får til noe positivt. Livet vil for de aller fleste være en berg og dalbane. Du kan velge hvordan du vil se på utfordringene livet byr på. Alt er midlertidig. Livet er alltid i bevegelse. Tenk positivt. Alt går bra tilslutt, og er det ikke bra, så er det ikke slutten.


Stillhet og meditasjon er mitt aller viktigste redskap
til indre fred og balanse. Det gir energi, utholdenhet og styrke.
Det helbreder ens eget indre. Alt som kreves er at du setter
av litt tid hver eneste dag, og lar det bli en del av det daglige livet.
Det er som å pusse tennene. En god vane. 

Practical Aspect of Meditation

This world is full of miseries and sufferings. If you want to get rid of the pains and afflictions of this Samsara, you must practise meditation. Meditation leads to the knowledge of the Self, which brings about Eternal Peace and Supreme Bliss. Meditation prepares you for the integral experience or direct intuitive knowledge. Meditation is the flow of continuous thought of one thing or God or Atman. Meditation is the pathway to divinity. It is the royal road to the kingdom of Brahman. It is a mysterious ladder which reaches from earth to Heaven (Vaikuntha-Kailasa-Brahman), from error to Truth, from darkness to Light, from pain to Bliss, from restlessness to abiding Peace, from ignorance to Knowledge, from mortality to Immortality.

Hele artikkelen kan leses her: 

Without the help of meditation, you cannot attain knowledge of the Self. Without its aid, you cannot grow into the divine state. Without it, you cannot liberate yourself from the trammels of the mind and attain Immortality. If you do not practise meditation, the supreme splendour and fadeless glories of Atman will remain hidden from you. Tear the veils that cover the soul by practising regular meditation. Rend asunder the five sheaths that screen the Atman by constant meditation and then attain the final beatitude of life.


Det finnes alltid en god grunn til å gjøre noe godt. Hvis alle mennesker var like snille med hverandre, så kunne vi alle hatt det ganske fint sammen. Husk på å være like snill med deg selv som du er med andre. Årsaken til at mennesker ofte "faller" er at de glemmer å være snille med seg selv. For å kunne hjelpe andre og å ha energi og kraft til å stå på, må en også ta vare på seg selv først og fremst.


Historien om de "røde damene" begynte omtrent her med disse bildene, som etterhvert ble forenklet til mer surrealistisk morsom strek med noen gode oppmuntrende ord.


Galgenhumor er godt å ha i enhver situasjon. Surrealistisk Jærkunst med humor har blitt godt tatt i mot, og det kommer nok flere bilder av dem etterhvert.
Men av og til så blir livet slik at en må holde "fokus" på andre ting som er mer viktig enn å lage kunst. Det å hente frem "minner" til inspirasjon for meg selv hjelper. Jeg kjenner at det klør i fingrene til å begynne på et nytt blankt ark.


Kjærligheten er så uendelig stor og allestedsværende. Det koster så lite og gir så mye å "bry seg" om mennesker. Vær glad i alle, uten å dømme eller å fordømme, aksepter at vi alle er ulike,  unike og verdifulle.

Det er ikke alltid vi ser meningen i alt meningsløst som skjer her og nå i et menneske liv, men etter som dagene går trer kanskje meningen frem. Gi aldri opp HÅPET.

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God,
 which is why we call it the present.” 
― Bil Keane

Klem fra Jane Monica Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Sandnesnorske bloggkart!

No comments: