Thursday, 8 May 2014

Pårørende - MinneBok om kunsten og " de røde damene" 2014


Jeg planlegger stadig å lage en bok. Men først så har jeg laget en " Minnebok", en oppsummering av året 2013-2014 om Surrealistisk jærkunst og " de røde damene" med positive og oppløftende sitat. 
Den 15 mai avholdes rus konferanssen  Håpet og smerten, her på Sandnes. Jeg skal holde et lite innlegg
om det arbeidet som er blitt gjort, og om bakgrunnen for det.  Da blir dette min huskeliste, og alt det andre som jeg har opplevd om det å være pårørende er for evig risset inn i minnet, så der trenger jeg ingen huskeliste på. 

«Du kan ikke beskytte deg mot tristhet uten å beskytte deg mot lykke. «
Jonathan SafranDet er oppmuntrende for meg selv, og tilbakemeldinger fra andre gir meg inspirasjon til å fortsette. I en periode nå har jeg ikke tegnet en strek. Av og til er det godt med pause, og å lade opp
batteriene, og å gjøre andre ting. 

Hver av oss har vår egen vei å følge, vårt eget karma. Du må hedre din egen unik vei. Du kan ikke etterligne andres reise. Lytt til hjertet ditt for å høre hva du selv trenger, ta det du kan bruke fra andres fremgangsmåter, og la resten bli igjen.Bildet øverst vise de fantastiske menneskene som arbeider ved veiledningskontoret for pårørende i Sandnes, og det andre viser Grete Rugland som var hjemme hos meg en tur, og som arbeider på veiledningskontoret i Alta. Gode mennesker som alle har vært med på å gi et løft i kvardagen til meg og andre med sin empati, kloke ord, innsikt og kunnskap.


 Litt bilder i fra avisartikler i Sandnes posten, Stavanger Aftenblad, og Sinn og Samfunn. Det har vært noen lærerike år, og utfra veiledningskontorene sine egne utsagn så er det større pågang enn før fra pårørende. Da viser det at det nytter. Mange bekker små, gjør en stor Å, sies det. Selv om kunstprosjektet bare er en liten bekk i den store sammenheng, så har ringvirkningene rundt omkring gjort sitt.

Være snill, for alle du møter kjemper en hardere kamp.


Bildene her viser kjære og gode venninner, ifra kunstutstillingen på Sandnes, kunstverket som ble laget på Cruix, og noen bilder ifra kunst som enda er tilgjengelig for salg ved veiledningskontoret i Sandnes, samt 10 forskjellige kunstkort som er i salg. I Alta så finnes det også malerier som er for salg, samt tegninger, det er bare å ta turen innom. 50 % av overskuddet går til inntekt for veiledningskontorene.

Mitt håp er at mange er med å støtter opp om det viktige arbeidet de gjør, og at de til enhver tid har midler som gjør at de kan gi et tilstrekkelig tilbud til pårørende, slik at enhver pårørende som trenger hjelp får dette.

Tre ting i menneskelivet er viktig : 
det første er å være snill, den andre er å være snill, 
og den tredje er å være snill. - Henry James

http://www.mentalhelse.no/sinn-samfunn
http://janemonicatvedt.no/Nå har jeg registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Sandnesnorske bloggkart!

No comments: